نماد سایت فروشگاه آنلاین جیبانو

راهنمای خرید ذخیره‌سازهای تحت شبکه (NAS)

راهنمای خرید ذخیره‌سازهای تحت شبکه (NAS)

اگر به دنبال راهی برای ذخیره‌سازی اطلاعات کل اعضای خانواده یا همکاران خود در یک دستگاه واحد هستید و یا اشتراک گذاری آسان فایل‌ها بین چند کامپیوتر یا دستگاه موبایل اولویت اول شماست، یک دستگاه ذخیره‌ساز تحت شبکه یا NAS می‌تواند بهترین انتخابتان باشد. این دستگاه‌ها امکان اشتراک گذاری فایل‌ها، استریم ویدیو و تهیه نسخه پشتیبان از یک دستگاه مرکزی را فراهم می‌آورند.

در این راهنمای خرید می‌توانید به توضیحات کامل و مفصلی را در خصوص ذخیره‌سازهای تحت شبکه یا NAS و نحوه انتخاب یک دستگاه مناسب با توجه به نیازهای شخصی و حرفه‌ای‌تان دسترسی داشته باشید.

NAS یا ذخیره‌ساز تحت شبکه چیست؟

NAS در واقع یک دستگاه ذخیره‌ساز اطلاعات است که به یک شبکه کامپیوتری متصل شده و امکان دسترسی به اطلاعات را از طریق چند کلاینت شبکه میسر می‌کند. این دستگاه‌ها معمولا یک یا چند هارد دیسک را درون خود جای داده‌اند که در صورت نیاز می‌توانید آنها را به صورت جداگانه خریداری و یا تعویض کنید.

این هارد دیسک‌ها در حالت‌های مختلفی نظیر RAID، لاجی و کانتینر قرار گرفته و اطلاعات بر روی آنها ذخیره می‌شوند. تکنولوژی موجود در دستگاه‌های NAS باعث شده‌اند تا ذخیره‌سازی اطلاعات چه در رده خانگی و چه سازمانی، در حد راهکارهای مبتنی بر فضای ابری، مقرون به صرفه و کارآمد باشد.

فارغ از چیدمان دستگاه که می‌تواند سیمی یا بی‌سیم باشد، سیستم NAS از طریق یک شبکه یا پورت Ethernet مودم وای‌فای شما یا با استفاده از کابل‌های USB به کامپیوتر متصل می‌شود. این کار به سیستم NAS اجازه می‌دهد تا به راحتی و خیلی سریع با چندین کامپیوتر و دستگاه موبایل موجود بر روی شبکه ارتباط برقرار نموده و فایل‌های مورد نظرتان را به صورت سیمی یا بی‌سیم به اشتراک بگذارد. علاوه بر این امکان انجام کارهایی مانند استریم صوت و تصویر و یا بازگردانی اطلاعات در یک دستگاه ذخیره‌ساز مرکزی نیز وجود خواهد داشت.

چرا باید یک سیستم NAS بخرید؟

خب، وقتی برای انجام دادن یک پروژه یا هدفی خاص از چند کامپیوتر یا دستگاه موبایل استفاده می‌کنید، نکته مهم این است که همه کارمندان یا دوستان شما بتوانند به ابزارها، فایل‌ها و اطلاعات لازم و یکسان دسترسی داشته باشند تا در نهایت پروژه با بهترین کیفیت و راندمان به اتمام برسد.

به همین دلیل یک ذخیره‌ساز تحت شبکه راهکاری حرفه‌ای و قابل اطمینان است که به تمامی کامپیوترهای متصل به شبکه اجازه می‌دهد تا در هر زمان و مکانی به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشند. به علاوه، این دستگاه‌ها امکان عملکردی بهتر و سریع‌تر را برای دستگاه‌های اشتراک گذاری اطلاعات نظیر پرینترها، اسکنرها و دستگاه‌های فکس میسر می‌کنند.

از دیگر مزایای دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه در سرور‌های عمومی می‌توان به امکان دسترسی سریع‌تر به اطلاعات، مدیریت ساده‌تر و یکپارچه و همچنین تنظیمات آسان‌تر اشاره کرد. یک سیستم NAS همچنین نسبت به دستگاه‌های SAN (شبکه ذخیره‌سازی منطقه‌ای) یا DAS (ذخیره‌سازی الحاقی مستقیم) عملکرد بهتری داشته و علت آن نیز فراهم نمودن بستری مبتنی بر شبکه هم برای فایل سیستم‌ها و هم ذخیره‌سازی اطلاعات است.

چگونه یک دستگاه NAS مناسب انتخاب کنیم؟

چه قصد خرید یک NAS برای خانه را داشته باشید و چه این دستگاه را برای مصارف تجاری نیاز داشته باشید، فاکتورهای مهمی وجود دارند که برای انتخاب یک دستگاه مناسب باید به آنها توجه کنید.

1) اتصالات شبکه

بسیاری از ذخیره‌سازهای تحت شبکه از یک پورت شبکه سیمی یا Ethernet بهره می‌برند. این کابل و پورت اتصال شبکه در اکثر دستگاه‌ها از جمله لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند پشتیبانی می‌شود. اما با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در کسب و کارها و یا تخصص‌هایی مانند تدوین ویدیو، احتمالا منطقی‌تر این است که به دنبال یک اتصال پهن‌باند نظیر کابل Thunderbolt 2 باشید.

این کابل پر سرعت امکان تبادل فایل بسیار سریع بین کامپیوتر شخصی ویندوزی یا مک را فراهم نموده و کارایی بالاتری دارد. پروتکل ثاندربولت 2 پهنای باند بیش از دو برابر را نسبت به نسل اول ثاندربولت ارائه داده و حتی چهار برابر سریع‌تر از استاندارد USB 3.0 عمل می‌کند.

2) ظرفیت ذخیره‌سازی

ظرفیت ذخیره‌سازی در یک دستگاه NAS به تعداد هارد دیسک‌هایی که در آن قرار می‌گیرد بستگی خواهد داشت. در واقع هر چه تعداد سینی‌هایی که یک ذخیره‌ساز تحت شبکه برای نصب هارد دیسک در اختیارتان قرار بدهد بیشتر باشد شما به ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتری دسترسی خواهید داشت.

برای دستگاه‌های خانگی معمولا یک یا دو هارد دیسک با ظرفیت 10 گیگابایتی به کار گرفته می‌شود. اما ذخیره‌سازهای شبکه رده تجاری و سازمانی تعداد بیشتری از هارد دیسک‌ها را در اختیار کاربر قرار می‌دهند که مجموعا فضای ذخیره‌سازی قابل توجه‌ چندین ترابایتی را ایجاد می‌کنند.

3) NAS دسکتاپ یا رَک‌هایی چند هارد دیسک؟

ذخیره‌سازهای مبتنی بر شبکه دسکتاپ معمولا در رده خانگی و یا سازمان‌های خیلی کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها تعداد محدود و کمی هارد دیسک را برای ذخیره‌سازی اطلاعات در اختیارتان قرار می‌دهند. از سوی دیگر، ذخیره‌سازهایی که دارای رَک نصب هارد دیسک هستند امکان بهره‌مندی از فضای ذخیره‌سازی وسیع شامل چندین هارد دیسک ظرفیت بالا را به شما ارائه می‌دهند.

4) پشتیبان گیری و ریکاوری

اکثر دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه معمولا از چینش RAID برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات و همچنین مدیریت بهتر امنیت اطلاعات بهره می‌برند. به لطف محافظتی که چینش RAID و برخی سیستم‌های نظارتی داخلی ارائه می‌دهند، این ذخیره‌سازها مکانی امن برای نگهداری اطلاعات حیاتی و حساس سازمان‌ها محسوب می‌شوند.

5) فضای ابری شخصی و دسترسی از راه دور

برخی تولیدکنندگان ذخیره‌سازهای تحت شبکه از فضای ابری به عنوان پلتفرمی برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات NAS استفاده می‌کنند. این نوع از راهکارهای هیبریدی پشتیبان گیری، فارغ از مکان و زمان بالاترین میزان دسترسی به اطلاعات را در اختیار شما قرار می‌دهند.

تکنولوژی پیشرفته NAS

اگر صاحب یک کسب و کار حرفه‌ای هستید و یا یک شرکت کوچک الی متوسط دارید، احتمالا یک NAS عملکرد بالا که از تکنولوژی‌های پیشرفته بهره ببرد برای شما گزینه مناسبی خواهد بود.

مجازی‌سازی NAS

مجازی‌سازی به این معنی است که شما نسخه‌ای مجازی از یک دستگاه یا منبع مانند ذخیره‌ساز، سرور، شبکه و یا سیستم عامل را ایجاد می‌کنید. یک ایستگاه مجازی‌سازی به شما اجازه می‌دهد تا ماشین مجازی خود را ایجاد نموده و از طریق یک مرورگر وب به آن دسترسی داشته باشید.

منبع: mwave

خروج از نسخه موبایل