نماد سایت فروشگاه آنلاین جیبانو

بهترین دستگاه‌های NAS در سال 2020 به همراه راهنمای انتخاب

بهترین دستگاه‌های NAS در سال 2020 به همراه راهنمای انتخاب

ذخیره‌سازهای متصل به شبکه نسبت به دستگاه‌های ذخیره‌ساز عادی کارآمدتر هستند و این موضوع یکی از مزایای مهم دستگاه‌های NAS یا ذخیره‌ساز تحت شبکه به حساب می‌آید. در این مقاله قصد داریم بهترین دستگاه‌های NAS که می‌توانید در خانه یا شرکت کوچک خود استفاده کنید را به شما معرفی نماییم.

بیایید به این مدل‌ها نگاهی بیندازیم:

Asustor AS5202T

نقاط قوت

نقاط ضعف

 

جمع‌بندی

اگرچه Asustor AS5202T قیمت بالایی دارد اما این NAS به لطف سخت‌افزار جدید و پیشرفته، عملکردی سریع و کارآمد را ارائه نموده و مجموعه‌ای کاربردی از اپلیکیشن‌های مختلف را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

Asustor AS5304T

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

Asustor AS5304T یک ذخیره‌ساز تحت شبکه با ظرفیت چهار درایو است که به سخت‌افزار قدرتمند و تعداد زیادی اپ حرفه‌ای مجهز شده است. این محصول یکی از بهترین دستگاه‌های NAS به حساب می‌آید.

QNAP TS-251B-4G

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

QNAP TS-251B-4G عملکردی سریع و امکان نصب دو درایو ذخیره‌سازی را ارائه نموده و تعداد زیادی اپلیکیشن و پورت‌های اتصال را در دسترس کاربر قرار می‌‌دهد.

+Synology DiskStation DS718

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

+Synology DiskStation DS718 یک ذخیره‌ساز تحت شبکه کارآمد است که عملکردی عالی را از خود نشان داده و قابلیت نصب حداکثر دو هارد دیسک را به شما می‌‌دهد.

+Synology DiskStation DS1019

نقاط قوت

نقاط ضعف

 

جمع‌بندی

+Synology DiskStation DS1019 حداکثر امکان نصب 5 هارد دیسک را به شما می‌دهد. عملکردی سریع و ویژگی‌های کارآمد و با ارزش به همراه پشتیبانی از چینش‌های مختلف RAID این محصول را به یکی از بهترین دستگاه‌های NAS تبدیل کرده است.

Asustor AS4002T

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

Asustor AS4002T یک ذخیره‌ساز تحت شبکه با ظرفیت دو هارد دیسک است که عملکردی مناسب را ارائه می‌دهد و برای نصب و تنظیمات آن نیز به زحمت نخواهید افتاد!

Synology DiskStation DS218j

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

Synology DiskStation DS218j یکی از بهترین دستگاه‌های NAS رده پایین است که امکان نصب دو درایو را به کاربر داده و همچنین گزینه‌های مدیریتی و اپلیکیشن‌های کارآمد و متنوع آن باعث سهولت نصب و مدیریت دستگاه می‌شود.

Promise Apollo

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

Promise Apollo یک ذخیره‌ساز تحت شبکه با ظرفیت 4 ترابایتی است که به روتر شما متصل شده و به صورت خودکار تصاویر و ویدیوهای موجود در گوشی هوشمندتان را دانلود و ذخیره می‌کند. در واقع شما به یک فضای ابری مناسب دسترسی خواهید داشت.

Promise Apollo Cloud 2 Duo

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

Promise Apollo Cloud 2 Duo یک ذخیره‌ساز تحت شبکه ساده و زیباست که عملکردی نسبتا پایین‌تر را نسبت به رقبای خود ارائه می‌دهد.

TerraMaster F2-221 NAS

نقاط قوت

نقاط ضعف

جمع‌بندی

TerraMaster F2-221 به شما امکان نصب دو درایو را می‌دهد. این محصول ویژگی‌های کاربردی اما محدودی داشته و فرآیند نصب آن نیز دشوار محسوب می‌شود.

چطور یک دستگاه NAS مناسب انتخاب کنیم؟

دسترسی آزادانه به فایل‌ها از هر مکانی

با توجه به بالا رفتن دقت حسگرهای دوربین و وضوح تصاویر و ویدیوها، حافظه ذخیره‌سازی موجود بر روی دستگاه‌های موبایل و یا کامپیوتر شخصی به مراتب سریع‌تر از گذشته پر می‌شوند. بدون شک شما می‌توانید با استفاده از یک هارد دیسک اکسترنال اطلاعات خود در دستگاه‌های موبایل و یا کامپیوتر شخصی را به راحتی بک‌آپ گرفته و نگهداری کنید.

اما اگر به هر دلیلی هارد دیسک اکسترنال خود را در محل کار یا منزل جا بگذارید، دیگر امکان دسترسی به اطلاعات را از مکان‌های مختلف نخواهید داشت. البته روش‌هایی برای دسترسی و اشتراک گذاری فایل‌ها از طریق هارد دیسک وجود دارد که هر کدام از آنها سختی‌ها و مخاطرات امنیتی خاص خودشان را دارند.

اما در عوض، با خرید یک دستگاه ذخیره‌ساز تحت شبکه یا NAS می‌توانید این مشکلات را حل کنید. این دستگاه‌ها در واقع ابزارهای ذخیره‌ساز با ظرفیت بالا هستند که به شبکه خانه یا محل کار شما متصل شده و به شما یا سایر کاربران اجازه دسترسی به فایل‌ها را می‌دهند. در واقع بدون اینکه دستگاه‌های موبایل یا کامپیوتر شخصی خود را به NAS متصل کنید، به راحتی می‌توانید در هر مکان و زمانی به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.

با دستگاه NAS چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

وقتی تصمیم به خرید یک ذخیره‌ساز تحت شبکه گرفتید باید مشخص کنید که قرار است با آن چه کارهایی انجام دهید. برای مثال دسترسی به فایل‌های مجموعه آفیس نظیر فایل‌های اکسل و ورد همکارتان با با استفاده از یک دستگاه NAS بسیار آسان است. اگر از این دستگاه برای تهیه نسخه پشتیبان اطلاعات لپ‌تاپتان استفاده می‌کنید، باز هم مشکلی وجود نخواهد داشت.

اما اگر قرار است NAS ویدیوهای HD را از طریق شبکه خانه به دو تبلت، یک لپ‌تاپ یا تلویزیون هوشمندتان انتقال دهد، باید به سراغ یک دستگاه جدید با مشخصات رده بالا باشید. این مشخصات شامل میزان رم، مدل پردازنده و توانمندی‌های دستگاه در بخش شبکه می‌شود. شما همچنین به یک NAS قدرتمند نیاز دارید تا کتابخانه‌های چندرسانه‌ای حجیم خود را در آن ذخیره کنید.

مانند هر وسیله جانبی کامپیوتر، دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه نیز ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهند که ممکن است فقط برای قشر خاصی مورد استفاده قرار بگیرند.

خرید درایوهای NAS

از آنجایی که یک دستگاه NAS اساسا یک محفظه نگهدارنده یک یا چند هارد دیسک است، میزان فضای ذخیره‌سازی اطلاعات کاملا به پشتیبانی دستگاه از درایوها بستگی خواهد داشت. برای مثال اکثر دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه رده مصرفی و کسب و کارهای کوچک، امکان نصب یک یا دو درایو را به شما می‌دهند. برخی مدل‌های حرفه‌ای که برای سازمان‌ها و ادارات بزرگ تولید می‌شوند نیز چهار سینی نصب هارد دیسک و یا حتی بیشتر از آن را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

طبیعتا خرید ذخیره‌سازی که تنها امکان نصب یک هارد دیسک را به شما می‌دهد، چندان منطقی نیست. البته در حالتی که فقط قصد تهیه نسخه پشتیبان از تعداد محدودی فایل را داشته باشید شاید این نوع از ذخیره‌سازهای تحت شبکه هم نیازهای شما را برطرف کنند. علاوه بر این، برخی از دستگاه‌های NAS که تنها از یک سینی نصب هارد دیسک بهره می‌برند به شما اجازه اتصال یک NAS دوم یا هارد دیسک اکسترنال را به شما می‌دهند. نکته مهم دیگری که حتما باید به آن توجه داشته باشید این است که معمولا دستگاه‌های NAS مجهز به یک سینی هارد دیسک، اجازه دسترسی به هارد دیسک را به شما نمی‌دهند و برای تعویض آن احتمالا باید به نمایندگی مراجعه کنید.

برای اکثر کاربران، به خصوص آنهایی که قصد استریم ویدیوهای بسیار با کیفیت و یا ذخیره‌سازی فایل‌های حجیم را ندارند، یک NAS با دو درایو ذخیره‌سازی کافی خواهد بود. هنگام خرید هارد دیسک سعی کنید به سراغ مدل‌هایی با سرعت و ظرفیت بالاتر بروید تا در آینده دچار مشکل نشوید.

خرید یک NAS؛ با هارد دیسک یا بدون آن؟

بعضی از ذخیره‌سازهای تحت شبکه با هارد دیسک‌های از پیش نصب شده عرضه می‌شوند. این هارد دیسک‌ها در چینش‌های مختلف RAID نصب شده‌اند و کاملا آماده استفاده هستند. اما برخی دیگر از مدل‌ها نیز بدون هیچ هارد دیسکی فروخته می‌شوند.

نکته جالب اینکه بسیاری از تولیدکنندگان دستگاه‌های NAS مانند سیگیت و وسترن دیجیتال در واقع هارد دیسک هم تولید می‌کنند و به همین دلیل دستگاه‌هایی که توسط این کمپانی‌ها به بازار عرضه می‌شوند معمولا به صورت پیش‌فرض از هارد دیسک‌ بهره می‌برند.

اما برندهای دیگری مانند Synology و QNAP که به طور اختصاصی فقط ذخیره‌ساز تحت شبکه تولید می‌کنند معمولا دستگاه‌های خود را بدون هارد دیسک می‌فروشند. البته برخی از مدل‌ها نیز برای راحتی کاربران دارای هارد دیسک‌های از پیش نصب شده هستند. به هر حال نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که اختلاف قیمت‌ بین این مدل‌ها را بررسی نموده و با توجه به ارزش خریدی که ارائه می‌دهند، گزینه مناسب با نیاز خود را انتخاب نمایید.

چه هارد دیسک‌هایی برای NAS مناسبند؟

تولیدکنندگان دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه معمولا لیستی از هارد دیسک‌های سازگار با دستگاه‌های NAS خود را ارائه می‌کنند تا کاربران برای انتخاب هارد دیسک‌های مناسب سردرگم نشوند. اگر در حال حاضر تعدادی هارد دیسک بلا استفاده دارید بهتر است بررسی کنید که آیا در این لیست‌ها وجود دارند یا خیر؛ توجه داشته باشید که حتی اگر لیست هارد دیسک‌های سازگار، مدل هارد دیسک شما را شامل نشود باز هم می‌توانید از آن استفاده کنید، اما اگر قصد استفاده از حداکثر پتانسیل NAS را دارید و یا قرار است یک یا چند هارد دیسک جدید برای آن خریداری کنید بهترین کار انتخاب از لیستی است که تولیدکننده NAS در اختیارتان قرار می‌دهد.

علاوه بر این، برخی از هارد دیسک‌های تولید شده توسط HGST، سیگیت، توشیبا و وسترن دیجیتال به صورت ویژه برای استفاده در ذخیره‌سازهای تحت شبکه طراحی شده‌ و اکثر آنها تاییدیه NAS Certified را هم در اختیار دارند. این تاییدیه نشان می‌دهد که این درایوها به صورت شبانه‌روزی به مدت حداقل یکسال در دستگاه‌های NAS مورد آزمایش قرار گرفته‌ و بدن هیچ نقصی کارایی لازم را ارائه داده‌اند. طبیعتا یک کاربر عادی یا حتی متوسط در اکثر مواقع به چنین درایوهایی نیاز نخواهد داشت.

هارد دیسک‌های سری IronWolf و IronWolf Pro از کمپانی سیگیت به طور ویژه برای NAS طراحی شده‌ و دارای تاییدیه مذکور هستند. این هارد دیسک‌ها در ظرفیت‌های 1 تا 4 ترابایتی عرضه شده و برای استفاده در سازمان‌ها و محیط‌های تجاری مناسب هستند. هارد دیسک‌های سری Deskstar NAS از کمپانی HGST و سری N توشیبا نیز برای استفاده در ذخیره‌سازهای تحت شبکه بسیار مناسب هستند. اگر از طرفداران وسترن دیجیتال هستید باید به سراغ هارد دیسک‌های سری WD Red بروید. این درایوها در ظرفیت 1 تا 10 ترابایتی عرضه شده و سری WD Red Pro نیز برای استفاده سازمان‌ها بسیار عالی محسوب می‌شوند.

امنیت فضای ذخیره‌سازی

همان‌طور که گفتیم بسیاری از دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه امکان نصب بیش از یک هارد دیسک را به کاربر می‌دهند. این قابلیت از آنجایی ارائه شده تا کاربر بتواند امنیت اطلاعاتش را تامین کند. در این حالت اگر برای مثال دو هارد دیسک 4 ترابایتی را درون NAS خود نصب کنید تنها به 4 ترابایت فضای ذخیره‌سازی دسترسی خواهید داشت. در واقع یکی از هارد دیسک‌های 4 ترابایتی صرفا به عنوان یک نسخه کپی از اطلاعات شما محسوب شده و در صورتی که به هر علت یکی از هارد دیسک‌ها معیوب شد، اطلاعاتتان از بین نخواهد رفت.

بسیاری از دستگاه‌های NAS از حالت JBOD نیز پشتیبانی می‌کنند. این حالت به هر کدام از درایوها یک نام جداگانه داده و اطلاعات بر روی هر درایو به صورت مستقل ذخیره می‌شود. این روش فضای ذخیره‌سازی بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد اما امنیت آن نسبت به حالت اول پایین‌تر است.

اتصال‌ها و کنترل‌ها

اکثر دستگاه‌های ذخیره‌ساز تحت شبکه یک یا دو پورت USB را در اختیارتان قرار می‌دهند تا پرینتر، هارد دیسک اکسترنال و یا سایر لوازم جانبی را به دستگاه متصل کنید. برای مثال اگر هارد اکسترنال خود را به NAS متصل کنید، اطلاعات موجود بر روی آن از طریق شبکه تعیین شده قابل دسترس بوده و می‌توانید اطلاعات موردنظرتان را به سرعت در اختیار همکاران یا اعضای خانواده قرار دهید. بر روی برخی از دستگاه‌ها یک دکمه “Copy” نیز وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد اطلاعات موجود در یک هارد دیسک اکسترنال یا فلش مموری را بر روی فضای ذخیر‌سازی NAS کپی کنید.

همچنین با توجه به ماهیت دستگاه‌های NAS، معمولا حداقل یک پورت شبکه یا Ethernet در دسترس کاربر قرار می‌گیرد. سرعت اتصال پشتیبانی شده توسط این پورت تا حد زیادی به رده دستگاه و قیمت آن بستگی خواهد داشت. برای مثال ذخیره‌سازهای تحت شبکه سازمانی و رده بالا از سرعت اتصال 10 گیگابیتی نیز پشتیبانی می‌کنند. برخی از ذخیره‌سازهای تحت شبکه نیز از پورت HDMI بهره می‌برند تا کاربر بتواند به عنوان یک مدیا سرور از دستگاه استفاده نموده به راحتی آن را به تلویزیون متصل نماید.

دسترسی از راه دور

علاوه بر ویژگی‌هایی اشتراک گذاری فایل که بالاتر به آنها اشاره کردیم، اکثر دستگاه‌های NAS قابلیت ارسال لینک‌های وب برای کاربران را به شما می‌دهند. بدین ترتیب شما می‌توانید کاری کنید تا کاربران مورد تایید شما با کلیک بر روی این لینک، از راه دور به فایل‌ها و پوشه‌های مورد نظرتان دسترسی پیدا کنند.

در واقع شما می‌توانید فضای ذخیره‌سازی تحت شبکه خود را به یک سرویس شخصی مشابه دراپ‌باکس یا گوگل درایو تبدیل نمایید که البته رایگان بوده و فضای بیشتری را هم ارائه می‌دهد! شما برای دسترسی به فایل‌های ذخیره‌ شده بر روی NAS تنها به یک اتصال اینترنت نیاز خواهید داشت.

منبع: pcmag

خروج از نسخه موبایل